Te hoge uitstoot van PER

Dinsdag 25 oktober 2011, 15:49 • 3961 keer gelezen
Te hoge uitstoot van PER Er zijn de afgelopen maanden door CCD weer diverse bezoeken uitgevoerd aan stomerijen in het teken van de AMVB. Dit soort bezoeken zullen ook wel doorgang blijven vinden zolang er PER wordt gebruikt. Wij bemerken dat er momenteel door de diverse milieudiensten weer controles worden uitgevoerd bij woningen rondom stomerijen. Wanneer deze metingen boven de norm zijn van 0,25 mg/m3 kan de machine worden verzegeld. Wij hebben geconstateerd dat dit al meerdere keren is gebeurd. Verzegeling vindt in de regel wel pas plaats na meerdere waarschuwingen.
Het is daarom voor stomerijen dan ook van belang om op te blijven letten dat er geen te hoge uitstoot van PER is, omdat anders problemen met de milieudienst kunnen ontstaan. Dus zorg dragen voor een goede en regelmatige lekkage-controle, onderhoud en reinigen van de machine, een goed droogproces, goede ventilatie en een juiste luchtafvoer. CCD kan u daarbij natuurlijk altijd van dienst zijn, maar wij zijn er ook van overtuigd dat de stomerijen al veel zelf kunnen doen. Zo staan er diverse documenten en informatie op onze site met tips en aandachtspunten welke u een eind op weg kunnen helpen.

Verder is het belangrijk om uw VOS-registratie voor het verbruik van PER bij te houden. Helaas merken wij dat deze nogal vaak ontbreekt. Heeft u nog vragen, neemt dan vrijblijvend contact op met CCD. Een belangrijk hulpmiddel is natuurlijk een lekdetector voor het periodiek (wekelijks) controleren van uw reinigingsmachine op lekkage. Deze kan CCD ook leveren, klik hier voor informatie.