High Emmisions of PER

Tuesday October 23, 2012, 13:33 • 11378 views
High Emmisions of PER
In previous months CCD visited several Dry Cleaners because of the Dutch AMVB laws. These visits will probably continue as long as PER is used. We noticed that currently severalĀ  enviromental services are checking the surrounding premisses of Dry Cleaners. When these measurements exceed the standard of 0,25 mg/m3 the machines will be shut down and sealed. This happened several times in the last weeks.
Het is daarom voor stomerijen dan ook van belang om op te blijven letten dat er geen te hoge uitstoot van PER is, omdat anders problemen met de milieudienst kunnen ontstaan. Dus zorg dragen voor een goede en regelmatige lekkage-controle, onderhoud en reinigen van de machine, een goed droogproces, goede ventilatie en een juiste luchtafvoer. CCD kan u daarbij natuurlijk altijd van dienst zijn, maar wij zijn er ook van overtuigd dat de stomerijen al veel zelf kunnen doen. Zo staan er diverse documenten en informatie op onze site met tips en aandachtspunten welke u een eind op weg kunnen helpen.

Verder is het belangrijk om uw VOS-registratie voor het verbruik van PER bij te houden. Helaas merken wij dat deze nogal vaak ontbreekt. Heeft u nog vragen, neemt dan vrijblijvend contact op met CCD. Een belangrijk hulpmiddel is natuurlijk een lekdetector voor het periodiek (wekelijks) controleren van uw reinigingsmachine op lekkage. Deze kan CCD ook leveren, klik hier voor informatie.