Aantoonbaar maken Vuil- vlekverwijdering (ICM)

Zondag 26 januari 2020, 10:36 • 3008 keer gelezen
De Industrial Cleaning Monitor (ICM) is speciaal ontwikkeld om de vuil- en vlekVuil- en vlekken monitorverwijdering van industriële wasprocessen te meten. De ICM bestaat uit verschillende vuilsoorten en vlekken, welke voorkomen in licht tot en met zwaar bevuild wasgoed.

Toepassing van de monitor

 Het gebruik van de ICM is erg eenvoudig. De set wordt één keer meegewassen met het te testen wasproces. Na droging kunnen de resultaten gemeten worden. Deze resultaten worden vergeleken met de bijgeleverde referentiewaarden of de (vooraf) bepaalde kwaliteitsdoelstellingen van de (eind)klant.

 Aantonen continuïteit wasproces

 Bij periodiek gebruik (bv. maandelijks) kan er door middel van een trendanalyserapportage aangetoond worden dat het wasproces op het gebied van vuil- en vlekverwijdering continuïteit vertoont en zo voldoet aan de vooraf bepaalde (kwaliteits)doelstellingen.

 Procesvalidatie en/of inregelen (nieuwe) wasprocessen

Hiermee kan een beoordeling van de actuele versus nieuwe wasprocessen weergegeven worden. Hiertoe worden de verkregen resultaten met de referentiewaarden vergeleken. Deze waarden zijn gebaseerd op een onafhankelijk referentie wasproces (met zuurstofbleek).

 Verbeteren wasproces

Een andere nuttige toepassing is het verbeteren van een wasproces. De ICM-monitor resultaten kunnen eventuele tekortkomingen van het huidige wasproces aantonen waarna een gerichte verbeteringsactie ondernomen kan worden. Daarnaast is het mogelijk de monitoren zonder deze waarden te gebruiken om wasprocessen, wasmachines of chemicaliën onderling te vergelijken.

 Meer info: https://www.ccd.eu/producten/proefmaterialen/vuil-en-vlekverwijdering-witwas