Over ons

Cleaning Consultancy Delft BV (CCD) is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau in de industriële reinigingsbranche. Met ruim vijfentwintig jaar ervaring in het wassen, testen en gebruiken van textiel is onze kennis van het wasproces ongeëvenaard. Onze consultants adviseren over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van industrieel reinigen: van techniek tot kwaliteit, van microbiologie tot milieu. Ook ontwikkelden we de afgelopen jaren diverse handige meetinstrumenten, bieden we gespecialiseerde brancheopleidingen en doen we research op maat. Objectief, praktisch en efficiënt.
CCD werd in 1991 opgericht. In de eerste jaren was onze rol vooral die van onafhankelijk adviseur van de natwasbranche en waren we als bedrijf nauw betrokken bij het kwaliteitssysteem Certex (Certificatie Textielverzorging). In de loop der jaren bekwaamde CCD zich verder en breidden we onze werkterreinen uit naar textiel, chemisch reinigen, hygiëne en milieuzorg. Ook begonnen we specialistische meetapparatuur en testmaterialen te ontwikkelen. Nu werken er 4 consultants bij CCD, met ieder een eigen expertise en vaak een achtergrond bij TNO. Onze klanten komen uit heel Europa en zelfs van daarbuiten. Onafhankelijk zijn we nog steeds, en zullen we ook altijd blijven. Daarmee nemen wij een unieke positie in: CCD is in ons vakgebied het enige onafhankelijke adviesbureau in Nederland en België.

ISO certificering

CCD is ISO 9001:2015 gecertificeerd voor de volgende activiteiten: "Het geven van advies op het gebied van proces- en kwaliteitsverbetering, het leveren en van meetapparatuur en testmaterialen en consultancy in de industriële reinigingsbranche".

Naast deze ISO certificering neemt CCD haar verantwoordelijkheid voor de effecten van haar besluiten en activiteiten op de maatschappij en het milieu.