Afscheidsreceptie Leo Ros

Vrijdag 02 november 2018, 09:50 • 1320 keer gelezen

Met pensioen na > 40 jaar actief in de industriële (textiel) reinigingsbranche
Gisteren (01-11-2018) vond de receptie plaatst ter gelegenheid van de pensionering van Dhr. Ing. Leo Ros bij CCD.
Dit na een lange loopbaan die in het teken heeft gestaan van de industriële textielreiniging.

De basis werd, na de HTS en diensttijd, gelegd bij TNO Instituut voor Reinigingstechniek. Hier hield hij zich bezig met controle en advies op het natwas-gebied. Al snel kwam ook het chemisch reinigen en onderzoekswerk erbij. Verder was hij betrokken bij diverse commissies oa. de VKZ (Vereniging Kwaliteitsgarantie Ziekenhuiswas). De laatste jaren bij TNO was hij hoofd van de afdeling INK. Deze afdeling hield zich oa. bezig met de technische controles voor CERTEX, textiel- en textielschade-onderzoek en projecten mbt microbiologische gesteldheid van wasprocessenen textiel.


Eind 1990 maakte hij de overstap naar de toenmalige Zeepfabriek Gouda en later Senzora. Na circa 10 jaar in deze tak van de branche, met aanvullende werkzaamheden in diverse commissies van de branche oa. CERTEX en de RVT (Research Vereniging Textielverzorging, lid begeleidingscommissie Procesbeheersing en Hygiëne RTV), werd in september 2000 CCD de nieuwe werkplek.

Vele jaren van advies, ontwikkeling van proefmaterialen en meet apparatuur en het uitvoeren van adviesbezoeken bij bijna alle industriële wasserijen en kleinere wasserijen en stomerijen in Nederland en België zijn door de branche niet onopgemerkt voorbij gegaan zoals blijkt aan allen die aanwezig zijn geweest bij de afscheidsreceptie.

Leo Ros zal de komende periode op de achtergrond nog betrokken blijven bij CCD om bij voorkomende gevallen CCD nog af en toe te ondersteunen en begeleiden bij bezoeken, advies en onderzoek.

Namens de directie en het gehele CCD Team wil ik Leo Ros via deze weg nogmaals bedanken voor de afgelopen 18 jaar en het aanbod voor ondersteuning voor de komende tijd.